For ett år siden markerte publiseringen av den nasjonale veilederen for vannbehandling i lukkede varme- og kjøleanlegg en viktig milepæl i bransjen. Etter tolv måneder med denne omfattende ressursen, ser vi tilbake på dens innvirkning og den fortsatte relevansen den har for alle som arbeider med energianlegg.


Maria Råkens Perspektiv: Et År Senere

Maria Råken, en sivilingeniør innen miljøteknologi/kjemi og seniorrådgiver i Kompa, var en nøkkelperson i utarbeidelsen av veilederen. Hennes erfaring fra det siste året viser at veilederen har vært en uvurderlig ressurs for anleggseiere som står overfor utfordringer knyttet til vannbehandling. Veilederen har bidratt til å belyse og løse mange av problemene som Maria daglig observerer i energianlegg.

Objektiv og Praktisk Rådgivning

Denne veilederen skiller seg ut med sin objektive tilnærming, fri for påvirkning fra leverandører eller spesifikke produkter. Dens fokus på fag og metoder for vannbehandling har gitt en solid base for objektive beskrivelser og råd. Dette har gjort veilederen til en pålitelig kilde for et bredt spekter av bransjeaktører, fra de som tilbyr vannbehandlingsløsninger til de som håndterer drift av anlegg.

Langsiktig Påvirkning

Et år etter lanseringen har veilederen bevist sin verdi gjennom praktisk anvendelse i bransjen. Den har bidratt til å forme og forbedre prosesser, fra planleggingsstadiet til driftsfasen av energianlegg. Ved å følge de anbefalte praksisene og metodene, har anleggseiere sett en merkbar forbedring i både funksjonalitet og driftseffektivitet.

Fortsatt Aktuell og Viktig

Selv ett år etter lanseringen, forblir veilederen en essensiell ressurs. Den fortsetter å veilede fagfolk innen vannbehandling, og dens læresetninger og metoder er like relevante og nyttige som ved lanseringen. Veilederen har etablert seg som et grunnleggende verktøy for de som ønsker å optimalisere og forbedre vannbehandlingen i deres energianlegg.

Et år med den nasjonale veilederen for vannbehandling har bekreftet dens verdi og effektivitet i bransjen. Det er en ressurs som vil fortsette å guide og påvirke fagfolk i årene som kommer, og sikre at vannbehandlingen i lukkede varme- og kjøleanlegg er av høyeste standard.

Relaterte artikler

Kurs i vannbehandling gir ettertraktet kompetanse
Kurs i vannbehandling gir ettertraktet kompetanse
16 juni, 2022

Kompas-kursholderne er blant de mest anerkjente ekspertene innen vannbehandling i landet. De tilbyr kurs som styrker del...

Kompa: Pionerer i Vannbehandling og Energieffektivitet
Kompa: Pionerer i Vannbehandling og Energieffektivitet
26 januar, 2024

Kompa er en kunnskapsbedrift som revolusjonerer hvordan vi tenker på vannkvalitet og energieffektivitet i varme- og kjøl...

Ikke glem den årlige helsesjekken av varmeanlegget ditt!
Ikke glem den årlige helsesjekken av varmeanlegget ditt!
6 november, 2023

Når vi snakker om vannkvaliteten i varme- og kjøleanlegg, er begrepet "dødt vann" noe vi ofte hører. Dødt vann er vann u...