Vannkvaliteten i varme- og kjøleanlegg er avgjørende for driften av bygninger. Ved Løren Skole i Oslo ble dette satt på prøve, og løsningen kom gjennom et fruktbart samarbeid mellom CEVA, Kompa og skolens driftspersonell.

Utfordringen møtt med ekspertise

1

Da Espen Andresen fra CEVA tappet en flaske med mørk væske fra varmeanlegget på Løren Skole, var det klart at en omfattende vannbehandling var nødvendig. Skepsisen var til stede, men også en tydelig tillit til fagfolkets ekspertise: "Og dette skal dere klare å få rent?" var spørsmålet. "Ja, det er planen det," svarte de kunnskapsrike representantene fra Kompa.

Samarbeid og kunnskapsdeling

Kompa, kjent for sin spisskompetanse innen VVS-rådgivning, hadde inspisert væskekvaliteten på Oslos skoler og identifisert utfordringen ved Løren Skole. Med hjelp fra CEVA, ble det implementert filtre og utført flere skyllinger og rens av systemet.

14

Maria Råken, sivilingeniør og rådgiver i Kompa, var dypt involvert i hele prosessen. "Det er alltid spennende å se hva slik væske inneholder, og finne ut hva man kan gjøre for å rense det," uttalte hun. Marias ekspertise var uvurderlig, særlig i å lage planen og følge opp dens utførelse i praksis.

En viktig del av Kompa's tilnærming er det uavhengige utgangspunktet for anbefalinger av leverandører og renseprodukter.

Dette sikrer at kundene, som Løren Skole, får objektive råd og kan ta selvstendige velinformerte beslutninger om ønskede aktører og produkter.

Resultater og læring

Etter ukers dedikert arbeid ble det konstatert at Løren Skole nå hadde rent vann og enklere systemer for videre vannbehandling. Prosjektet er et eksempel på hvordan samarbeid mellom ulike kompetanseområder kan føre til bemerkelsesverdige resultater. "Erfaringene og synspunktene til de som er ute på anlegget er virkelig gull verdt i analysen og løsningene," reflekterte Maria.

Historien fra Løren Skole illustrerer betydningen av tverrfaglig samarbeid og ekspertise i vannbehandling av varme- og kjøleanlegg. Gjennom dedikasjon, fagkunnskap og riktig samarbeid kan komplekse utfordringer løses effektivt, og sikre en trygg og bærekraftig drift av bygningers vitale systemer.

Relaterte artikler

Rørleggerne og rådgiverne - et viktig samarbeid
Rørleggerne og rådgiverne - et viktig samarbeid
13 september, 2022

I en verden hvor vannkvalitet og energieffektivitet i bygninger stadig blir mer sentralt, står samarbeidet mellom Kompa ...

Optimal drift ved Vågen Videregående Skole
Optimal drift ved Vågen Videregående Skole
26 januar, 2024

Arild Todnem er driftsleder ved Vågen videregående skole i Sandnes i Rogaland, hvor han er i et team med tre kolleger og...

Varmen tilbake i klasserommene på Hallagerbakken skole
Varmen tilbake i klasserommene på Hallagerbakken skole
19 januar, 2023

Hallagerbakken Skole har fått varmen tilbake i klasserommene, etter at Kompa har utført vannbehandlingskontroll ved skol...