I dag feirer Kompa AS sitt 6-årsjubileum, og det er en betydelig milepæl vi er stolte av. Mye har skjedd på seks år og vi tar derfor et tilbakeblikk sammen med grunnleggeren av selskapet som deler høydepunkter og tanker om selskapets utvikling siden starten 3. mai 2017.

Et uavhengig rådgivningsselskap

Kompa AS ble grunnlagt av Van Ha Doan med en visjon om å etablere et leverandøruavhengig rådgivningsselskap med fokus på fagkompetanse. 

Van Ha Doan - Grunnleggeren av Kompa AS

Det var nemlig den faglige leveransen kunder etterspurte og utstyrsleverandører og rørleggere hadde behov for. Kompa har vokst i både størrelse og tjenesteomfang siden den gang og teamet vårt består i dag av dedikerte og dyktige talenter som har vært med å forme og utvikle bedriften til det den er i dag.


- Jeg har alltid hatt sans for organisasjoner hvor forskjellige mennesker, med forskjellige bakgrunner, sammen skaper synergieffekter. I Kompa har vi samlet en dedikert gjeng med kloke hoder som har tiltro og lidenskap for det vi gjør. Det er jeg utrolig stolt av, forteller Van Ha entusiastisk. 

Fokus på fagkompetanse

Etter flere år i bransjen hadde Van Ha førstehånds erfaring i hvordan bransjen håndterte kunnskap og data på en utdatert måte og så en mulighet for nytenkning. Visjonen bak Kompa var å skape en bedrift som kunne tilby faglige rådgivende løsninger på en innovativ og bærekraftige måte.


- Ved å etablere et uavhengig rådgivningsselskap kunne vi som fageksperter få mulighet til å fokusere på de delene vi er best på. I en bransje hvor en rekke uavhengige rådgivere blir benyttet, var ideen at Kompa skulle funger som en paraplyorganisasjon hvor fageksperter fra ulike deler av VVS-bransjen samlet sin ekspertise, derav navnet: «KOMetanse PAraplyen»,
forteller Van Ha

Property technology

Kompa fremstår i dag som et annerledes selskap enn hva det ble grunnlagt som. Tanken har helt siden oppstarten vært å effektivisere kunnskapsoverføring ved å samle inn, strukturere og digitalisere data. Senere teknologiske fremskritt, samt økende grad av digitalisering i samfunnet ellers har gjort det mulig for Kompa å investere i utviklingen av en digital innsiktsplattform vi har døpt Inspektor.  

Å omstille selskapet fra å være et rådgivende selskap til å bli, hva vi kaller et Proptech-selskap, er en omstilling som koster både tid, innsats og penger. Men med en tydelig definert retning og en organisasjon som har dratt i samme retning har vi lykkes med dette. 

Inspektor - Utvikling av en digital innsiktsløsning


- Inspektor har gjort oss til en pioner i markedet, og vi har fått en unik mulighet til å bli bransjeledende med vår løsning. Markedet ønsker forenkling og mer digitalisering av driftsoppgaver og med Inspektor har vi tatt sikte på å digitalisere fagkompetansen vår.

- Ved å bruke Inspektor får kundene enkel og umiddelbar tilgang til faglig og datadrevet veiledning, forklarer Van Ha.

Lansering av Inspektor

2022 var året  da Inspektor, vår skybaserte løsning for tekniske inspeksjoner, ble modnet fra eksperimentell anvendelse til storskala utbredelse og vi husker godt spenningen da vi lanserte den første modulen. Det var en viktig milepæl for oss, og vi er stolte av hvor raskt markedet har begynt å anvende vår løsning.

Applikasjonen forenkler arbeidet til driftspersonell ved å digitalisere informasjon om energianlegget og  det interne vannfordelingsnettet i byggene det er montert. Kompas fagkompetanse sørge for faglige velbegrunnede tilstandsrapporter, samt rådgivning og anbefalinger i forhold til driftsrutiner og avvikshåndtering.

Inspektor, som en kontinuerlig utviklende innsiktsdatabase, forbedres stadig ved hjelp av data som tilføres systemet. Dette fører til at løsningen konstant oppdateres og blir mer effektiv og intuitiv som en innsiktsplattform for hver dag som går.


- Ved å være pioner; konkurrerer vi med oss selv, og vi har ambisjoner og motivasjon til å sørge for at Inspektor blir den foretrukne applikasjonen for eiendomsbransjen i deres driftsarbeid fremover,
skyter Van Ha inn. 

Gasellebedrift

Kompa AS - Gasellebedrift 2022

Kompa har opplevd betydelig vekst i antall ansatte, tjenestetilbud og kundebase de siste årene. Med en gjennomsnittlig omsetningsvekst på 63% de fire siste årene, har vi blitt anerkjent som en Gasellebedrift av Dagens Næringsliv. Dette er vi stolte av og ser på som et bevis på selskapets stabilitet gjennom de siste 6 årene.

Partnerprogram

I 2022 etablerte vi Kompas partnerprogram for å sertifisere utvalgt personell innen våre fagområder og gi deres servicebedrift tilgang til Kompas fagmiljø. Dette gjør at våre partnere kan skille seg ut fra konkurrentene som en foretrukket samarbeidspartner for kunder som stiller høye krav til kunnskap, kvalitet og trygghet i sine oppdrag.


- Partnerprogrammet har vært en suksess, og vi har i dag over 50 partnere over hele Norge, som hver dag jobber presist, fremtidsrettet og faglig korrekt for å oppnå best mulig resultat for kundene sine,
forteller Van Ha.

Fremtidsutsikter

Ørjan Kyllevik og Van Ha Doan

Mens vi feirer vårt 6-årsjubileum, ser vi også frem til de kommende årene med spenning og optimisme. Vi har som mål og fortsette vår innovasjon, utvikling og vekst både nasjonalt og internasjonalt for å tilby markedet de mest optimale løsningene, samtidig som vi fortsetter å være en produkt- og leverandøruavhengig, rådgivende samarbeidspartner.


- Når vi ser tilbake på de siste seks årene, er det mye å være takknemlige for. Vi har hatt suksess, vi har lært mye, og vi har hatt det gøy underveis. Men det er også mye å se frem til. Vi har store ambisjoner for fremtiden, og vi ser frem til å fortsette å vokse og utvikle oss sammen med våre kunder og ansatte, avslutter Van Ha

 

Kompa 6 år


Takknemlige

Ingen bursdagsfeiring ville være komplett uten å uttrykke vår takknemlighet til alle som har vært en del av Kompa AS' suksesshistorie. Vi setter pris på den tillit og støtte vi har fått fra våre kunder, våre samarbeidspartnere og våre dyktige og dedikerte ansatte som har bidratt til å gjøre Kompa til det det er i dag.

Gratulerer med dagen, Kompa!

Relaterte artikler

Kompa får ny daglig leder
Kompa får ny daglig leder
29 april, 2024

Pressemelding Oslo 29.april 2024 Kompa AS har gleden av å kunngjøre at Maria Råken vil tiltre som ny daglig leder av sel...

Fordelene med Kompaskolens fagfokuserte kurs
Fordelene med Kompaskolens fagfokuserte kurs
26 januar, 2024

Kompaskolen tilbyr en unik opplæringsopplevelse som skiller seg markant fra tradisjonelle kurs. Våre kurs er utformet me...

Sertifiseringsprogram
Sertifiseringsprogram
4 juni, 2024

Kompaskolen lanserer nå et nyetablert sertifiseringsprogram, spesielt rettet mot fagfolk innen VVS bransjen, samt innenf...

Ønsker du mer informasjon om vår innsiktsplattform?

 

Se hvordan du kan benytte Inspektor