I dag har NemiTek besøkt Kompa og gjort opptak med Van Ha Doan. 

Van Ha er invitert til Driftskonferansen 2023 for å gi deltakerene en innføring i anbefalingene fra den nye nasjonale veilederen for vannbehandling som ble publisert av Standard Norge tidligere i år.


2023 har allerede vært et innholdsrikt år for VVS bransjen, og en av de viktigste nyhetene i år er at bransjen endelig har fått felles spilleregler når det gjelder prosjektering, drift og vedlikehold av lukkede varme- og kjøleanlegg, forklarer Van Ha.

En god anledning

Van Ha - Opptak Nemitek 2-1Van Ha har benyttet anledningen til å vise kamerateamet fra NemiTek hvordan skittent vann i et lukket energianlegg virkelig ser ut. 


Vannet er den største og viktigste komponenten i et lukket energianlegg, og uten tilstrekkelig kontroll på luft, korrosjon og sedimentering vil du raskt oppleve problemer ved anlegget, forteller Van Ha. 

Forurenset vann gir redusert effekt

Energianlegget som blir vist frem i dag er et eksempel på et anlegg hvor korrosjonsprosessene har fått pågå uhindret over lang tid. Den sorte fargen på væsken i anlegget er et sikkert tegn på at anlegget har, eller om et vannbehandlingsprogram nylig er innført: har hatt større korrosjonsutfordringer. 

Denne typen vannkvalitet vil redusere oppvarmings- eller kjøleeffekten til anlegget, noe som igjen vil føre til økt energiforbruk. 

Kostnader forbundet med økt energiforbruk, driftsproblemer og utskiftning av komponenter som en følge av dårlig vannkvalitet kan enkelt unngås med et komplett vannbehandlingsprogram. 

Se hvordan det gikk da Bravida og Kompa møtte opp hos Lørenplatået boligsameie

 

Annet interessant fagstoff

Joachim Wiig Pettersen: En aktiv mann med ambisjoner i Kompa
Joachim Wiig Pettersen: En aktiv mann med ambisjoner i Kompa
16 august, 2023

Joachim Wiig Pettersen, 32 år, er et friskt og nytt ansikt her hos Kompa, hvor han nylig har tiltrådt rollen som Partner...

Publisert: Nasjonal veileder for vannbehandling i lukkede varme- og kjøleanlegg
Publisert: Nasjonal veileder for vannbehandling i lukkede varme- og kjøleanlegg
25 april, 2023

Standard Norge har i dag publisert den nye nasjonal veileder for vannbehandling i lukkede varme- og kjøleanlegg: Veiledn...

Fagdager på Gardermoen: VVS Norge i forkant av nasjonale veiledere
Fagdager på Gardermoen: VVS Norge i forkant av nasjonale veiledere
1 september, 2022

VVS Norges medlemmer samles for å lære om den nye nasjonale veilederen – Kompa bidrar med ekspertise og innsikt